En pendlares dagbok del 8723

Kära dagbok. Idag stiftar vi en ny bekantskap, tre damer i yngre tonåren. Vid nästa bekantskap med språkguden påminn mig om att be honom lära ut korrekt svenska i tal. Förekommande ord i en 20 ordskonversation består av, asso, typ ba, kolla, ahhh, liksom ba… och en mängd mer i princip likartade ord.
De har även troligen alla handlat på samma butik, kort pälsjacka, (blå, svart och grå) svarta tights och vita sneakers. Vill här tillägga, thights is not pants.
Frisören som de troligtvis alla besöker samtidigt har skapat tre lika uppsättningar i olika nyanser av fejkgrått. (Kom igen när slingorna är naturliga)
Det stora samtalsämnet kretsar kring om hon den ena ska komma ihåg huruvida boken är blå och hur de ska hinna läsa 400 sidor tills på måndag i den blå boken, fast hur låna sidor beror på hur många dagar för hur hinner man liksom läsa så många sidor på mellan 4 och 9 dagar?

 

19 februari 2018

Om Sara

Sedan december 2004 har tågresorna varit en stor del av livet Många har kommit och gått, fina vänner bestått. Som privatperson gör jag betraktelser som jag nedtecknar här
Det här inlägget postades i Språkguden. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.