En pendlares dagbok, del 1843

Kära dagbok

Låt oss prata om ett par saker…

Eller egentligen lite allmänt hyfs(vi har pratat om det tidigare) är du sjuk stannar du hemma! Damen mittemot mig på tåget ägnar all tid åt att antingen hosta i handen, dra den under näsan eller leta reda på nästa dela av pappersnäsduken som är torr nog att torka under den rinnande näsan. (Pollen? Nej det är det inte, 700 grader varmt i vagnen och dunjacka på)

Stanna hemma och håll oss andra friska! Tar du detta med din kompis snorguden?

Nästa styggelse är personen som är för upptagen med sig själv för att kunna bereda plats åt andra i vagnen. Relativt kort men fullt tåg, väskan på sätet. Försöker snällt påkalla uppmärksamhet genom att stanna till vid sätet, ingen reaktion. Går i och ställer mig vid sätet på framsidan, ingen reaktion.

Knackar på axeln och får en varför stör du blick?! Låt oss säga att jag sitter ganska brett med armarna. Med en önskan om en sjal att ha för näsan och handspriten redo.

Om Sara

Sedan december 2004 har tågresorna varit en stor del av livet Många har kommit och gått, fina vänner bestått. Som privatperson gör jag betraktelser som jag nedtecknar här
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.