En pendlares dagbok, del 8690

Kära dagbok,

Idag hände något som inte har hänt sedan TrueTone signalerna ersattes i mobiltelefonerna. Men vi börjar från början.

Personen vid pennan, något ömtålig av ökat sillintag från gårdagen, befinner sig visserligen på ett tåg men fel sorts tåg. Tunnelbana mot kontoret från en god väns soffa. Hamnar intryckt i hörnet på grön linje mot Hässelby.

Det är tyst, trevligt tyst. Den trevliga tystnaden bryts av ihärdiga ringsignaler i TrueTone… Väldigt ihärdiga och de blir högre. I fyrkanten till vänster om mig befinner sig denna styggelse, en dam med hörlurar i öronen verkar vara på humör för en förändring av ringsignal. Bestämt höjer hon volymen för varje signal för antagligen så låter den väldigt dämpad, hörlurarna är ju inte kopplade till telefonen. Från Gullmarsplan till Slussen lyssnar vi på brottstycken av väldigt högljudda pip i oordnad form. De närmast börjar se vilda ut och applåder är på väg att bryta ut då damen reser på sig vid Slussen och kliver av med ekot av pipljud efter sig.

Så nu till min begäran, vid nästa samtal med hörlursguden be denne att instruera damen i hur hörlurar ansluts till enheten och även vid behov att justera signalnivån.

Om Sara

Sedan december 2004 har tågresorna varit en stor del av livet Många har kommit och gått, fina vänner bestått. Som privatperson gör jag betraktelser som jag nedtecknar här
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.